MUS APLANKĖ SOCIALINIAI PEDAGOGAI


Vakar mūsų centras šurmuliavo nuo svečių. Tęsdami atvirų durų dienas sukvietėme Trakų rajono mokyklų socialinius pedagogus. Taip pat džiaugėmės atvykusia Trakų rajono savivaldybės administracijos tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatore Alina Kuleš.
Mūsų direktorė Anželika Vunš su darbuotojais svečiams pristatė Trakų rajono paramos šeimai ir vaikams centro struktūrinius padalinius ir jų vykdomas veiklas bei teikiamas paslaugas.
Vyko labai naudinga diskusija apie tai, kaip mūsų centro atvejo vadybininkai ir mokyklų socialiniai pedagogai galėtų efektyviau bendradarbiauti dėl tikslinės pagalbos vaikams teikimo. Su socialinę atskirtį patiriančiomis šeimomis dirbantiems mūsų atvejo vadybininkams labai svarbi socialinių pedagogų pagalba, kai jie mokyklose gali laiku pastebėti vaikų emocinės būsenos pakitimus, įtarti galimo smurto prieš vaikus šeimoje atvejus, tėvų nenorą bendradarbiauti užtikrinant vaiko gerovę, mokyklos nelankymą ir kitus atvejus. Džiaugiamės, kad po išsamios diskusijos buvo priimti bendri susitarimai dėl dalinimosi informacija siekiant laiku ir efektyviai padėti vaikams.
Socialiniams pedagogams taip pat buvo naudinga sužinoti apie mūsų Globos centro veiklą. Svečiai su centro darbuotojais tarėsi, kokiais atvejais ir kas turi informuoti mokyklą apie tai, kad vaikas yra globojamas ir kaip turi būti užtikrinama globėjų komunikacija su mokyklos bendruomene.
Mus aplankę svečiai iš centro išvyko nešini mielais minkštais meškiukais. Pliušinis meškiukas simbolizuoja saugią ir šviesią vaikystę bei jaukų šeimos gyvenimą – tai, dėl ko kasdien dirba visa mūsų centro profesionalų komanda.
Šiais metais jau baigiame atvirų durų dienas mūsų centre.
Planuojame ir kitais metais atverti duris visuomenei, kad reikiamos paslaugos tikslingai pasiektų Trakų rajono gyventojus, neišskiriant nei vienos socialinės grupės.

Comments are disabled.