PRASKRIEJO GLOBĖJŲ SAVAITĖ


ŽVAKIŲ GAMINIMO EDUKACIJA
Trakų rajono Globos centras kartu su visos Lietuvos Globos centrais švenčia Globėjų savaitę. Ta proga mūsų Globos centro darbuotojai organizuoja renginius globėjų šeimoms. Vakar kartu su globėjų šeimomis vykome į Trakų neįgaliųjų centre vykusią žvakių gaminimo edukaciją. Vaikai ir suaugę sužinojo daug įdomių dalykų apie bites, jų auginimo ypatumus, bičių vaško gamybą ir turėjo progą patys pasigaminti rankų darbo žvakes.
EKSKURSIJA GLOBĖJAMS UŽUTRAKIO DVARE
Atsipalaiduoti ir porą valandų praleisti nekasdieniškoje, išskirtinėje aplinkoje. Tai, ko reikia visiems globėjams. Taigi mūsų Globos centro darbuotojai Trakų rajono globėjams ir jų vaikams organizavo ekskursiją Užutrakio dvare. Centro savanorė Kristina išvykos dalyviams papasakojo dvaro atsiradimo istoriją, pristatė parko ir jo augalų išskirtinumą, pavedžiojo po Liudviko XVI stiliumi atkurtas Užutrakio dvaro sales, atkreipdama dėmesį į grafų Tiškevičių šeimos gyvenimo būdo ypatybes. Po ekskursijos Globos centro darbuotojai globėjams įteikė dovanas ir visi kartu ant Galvės ežero kranto paleido spalvotas dulkes iš Vilniuje atrakintos Geležinės širdies, simbolizuojančios žinią apie globą. Kiekviena širdis yra mylinti, tik svarbu ją atverti!
SUBŪRĖ KINAS PO ŽVAIGŽDĖMIS
Tęsdamas Globėjų savaitės renginius, Trakų rajono Globos centras kartu su Trakų viešąja biblioteka vakar sukvietė vaikus auginančias šeimas atvykti į kino seansą po žvaigždėmis. Žiūrovai stebėjo ne tik įtraukiantį filmą, bet ir naties padangėje sužibusias žvaigždes.
Kino juostoje našlaitis vardu Balmanis leidosi į įspūdingą ir kupiną pavojų kelionę Himalajų kalnais, gelbėdamas tigriukę ir ieškodamas jai saugaus prieglobsčio. Filmas užbūrė nuostabiais gamtos vaizdais, kalbėjo apie prisirišimą ir draugystę bei įkvėpė kilniems darbams.
Trakų rajono Globos centras kartu su Trakų viešąja biblioteka kiną po žvaigždėmis, skirtą paminėti Globos savaitę, organizavo jau trečius metus iš eilės. Džiaugiamės užgimusia tradicija ir nuoširdžiai dėkojame Trakų Viešajai bibliotekai už šiltą draugystę ir pasiryžimą kartu skleisti svarbią žinią apie globą.
ŠVENTĖ VINGIO PARKE
Vilniuje, Vingio parke, praūžė visos Lietuvos Globėjų šventė, kurioje gausiai dalyvavo ir Trakų rajono globėjų šeimos. Džiaugiamės, kad prie dalyvių prisijungė tiek globėjai su mažiausiais vaikais, tiek ir su paaugliais.
Visą pusdienį vykusioje šventėje vaikai ir suaugę dalyvavo daugybėje edukacijų ir pramogų kurias siūlė net 50 globos centrų iš visos Lietuvos, klausėsi scenoje koncertavusių žymių Lietuvos atlikėjų. Vaikai dūko ant pripučiamų batutų, kūrė robotikos šedevrus ir dalyvavo kūrybinėse rungtyse. Šventės dalyvius pasveikino šalies prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana.
Daug smagios veiklos šventėje turėjo ir Trakų rajono globos centro darbuotojai, kurių bitutėmis, aviliu ir gausybe balionų papuošta palapinė kvietė užsukti mažus ir didelius. Čia šventės dalyviai gaminosi apyrankes su bitutėmis, piešė ant avilio ir rašė palinkėjimus globėjams. Džiaugiamės, kad į Trakus avilys iškeliavo su daugybe palinkėjimų ir spalvingų piešinių, o bitučių apyrankėmis pasipuošė globėjai ir jų globojami vaikai iš visos Lietuvos.

Comments are disabled.